Geschreven door Sander Bos

Beoordeeld door Luuk Hoek

Hoeveel moet je betalen voor een tweedehands elektrische step?

Een goede vuistregel is de oorspronkelijke prijs van de step te nemen toen hij voor het eerst gekocht werd, en dan 10% tot 20% van die prijs af te trekken voor elk gebruiksjaar.

 • Net als bij het kopen van een auto moet je bij het kopen van een elektrische step rekening houden met informatie over de kilometerstand van de step, en het algemene gebruik in de loop van de tijd.

Dit kan enige slijtage veroorzaken (vaak zelfs in de inwendige onderdelen en de elektronica, en dat is erg moeilijk te schatten).

Eektrische scooter voor bezorgers voorbeeld

Waterbestendigheid

Het tweede belangrijkste aspect van je bezorgstep zal de waterdichtheid zijn, vooral als je ergens woont waar het veel regent.

Zoals je waarschijnlijk al weet trekken hongerige mensen zich niet veel aan van de regen buiten als ze hun eten bestellen, en je zult in sommige perioden van het jaar misschien door veel regen moeten rijden.

Je step moet daarom zo waterdicht zijn als maar mogelijk is.

Snelheid

Snelheid zal waarschijnlijk belangrijk zijn, maar niet te veel.

Er is altijd een snelheidslimiet die je in het oog moet houden, en je zult toch niet zo snel kunnen rijden met veel verkeer.

Maar een sterke motor en goede prestaties in het algemeen kunnen belangrijk zijn voor twee andere factoren: de gewichtslimiet van de step, en zijn klimhoek.

Beide zijn direct afhankelijk van de motor.

Gewichtslimiet

De meeste steps zouden hebben geen problemen om die paar extra kilo’s gewicht van het pakket te dragen.

De klimhoek kan echter heel belangrijk zijn. Vooral als je ergens woont met veel heuvels en hellingen.

Eektrische scooter voor bezorgers voorbeeld

Batterij

Anders dan bij de aanschaf van een auto speelt bij elektrische steps echter nog een belangrijke variabele mee – ze werken op batterijen, en zoals je misschien weet slijten batterijen na verloop van tijd, ook als ze niet gebruikt worden.

De momenteel aanvaarde consensus is dat batterijen meestal tussen 2 en 3 jaar meegaan, of 300 tot 500 laadcycli, afhankelijk van welke van die twee het eerst komt.

Dat betekent dat, zelfs als de step na 3 jaar nog nooit een keer gebruikt werd, er nog steeds een goede kans is dat de batterij al flink versleten is.

Bedenk ook dat je waarschijnlijk niet kunt verwachten dat je step tientallen jaren meegaat.

De meeste steps gaan gemakkelijk minstens een jaar mee en vaak meer dan twee (zelfs budget steps)

Na jaar nummer 5 kan zo veel van de step versleten zijn dat hij regelmatig reparaties nodig heeft.

Vraag korting per leeftijd

Voor tweedehands steps die niet alleen al enkele jaren meegaan, maar ook al flink wat kilometers hebben afgelegd (meer dan 1500 mi / 2400 km per jaar), moet je dus op zoek gaan naar 20% korting voor elk gebruiksjaar.

Ik zou niet verlegen zijn om voor meer te onderhandelen.

Voor steps die niet zo veel gebruikt zijn, mag je 10% of 15% van de oorspronkelijke prijs aftrekken voor elk gebruiksjaar.

Is het de moeite waard een tweedehands elektrische step te kopen?

Een tweedehands elektrische step kopen kan het risico waard zijn als twee dingen kloppen:

 • je bent tenminste enigszins vertrouwd met elektrische steps (het helpt als je ook het model kent dat je wilt kopen)
 • je hebt alle kritische informatie over de step beschikbaar, zoals zijn leeftijd, conditie, en kilometerstand (proefrijden met de step kan je een deel van die informatie verschaffen).
EMove Cruiser voor bezorging voorbeeld

In het algemeen heeft het kopen van een gebruikte step die oorspronkelijk duurder is de potentie een geweldige deal te zijn.


Terwijl het kopen van een gebruikte step die aan de budgetkant is vaak veel meer risico’s inhoudt.

Meestal zullen rijkere mensen de neiging hebben duurdere steps te kopen, en als ze die verkopen zullen ze zich niet al te veel zorgen maken om elke cent uit hun gebruikte step te halen.

In feite willen ze er waarschijnlijk meestal gewoon van af.

Daardoor kun je in de hogere prijscategorieën mooie aanbiedingen vinden.

Anderzijds zullen budgetkopers waarschijnlijk goedkopere steps kopen, die gemakkelijker beschadigd raken en niet zo lang meegaan als premium steps.

Ze zullen ook eerder onredelijk zijn in hun prijseisen of harder onderhandelen over de prijs.

Premium Step kopen

Wij zijn er in het algemeen voorstander van om een tweedehands step te kopen als je op zoek gaat naar een hoogwaardige premium step (maar er niet veel van te verwachten als je een tweedehands step in de budget prijscategorie wilt kopen).

Ik heb dit dilemma zelf ook gehad toen ik zelf over een step moest beslissen.

Mijn budget was rond de €600, ik had verschillende opties, en bekeek een paar gebruikte modellen.

Sommige waren schijnbaar goede aanbiedingen, maar geen enkele leek het nadeel van een tweedehands step kopen waard.

Ter referentie: de beste deal die ik toen kon bedingen was €440 voor een een jaar oude Xiaomi M365 Pro met behoorlijk wat kilometers erop, en uiteindelijk besloot ik gewoon voor een gloednieuwe te gaan voor slechts €550.

Dat is slechts mijn denkwijze, en je kunt het er niet mee eens zijn.

Voor mij leek dat een mogelijk fatsoenlijke (maar bij lange na) geen uitstekende deal.

Ik zou hem echter waarschijnlijk voor €400-€410 gekocht hebben.

EMove Cruiser voor bezorging voorbeeld

Hoe koop je een gebruikte elektrische step

Als je overweegt een tweedehands elektrische step te kopen, zijn dit de belangrijkste punten om rekening mee te houden (het is een lange lijst, maar je kunt beter 10 minuten besteden aan het lezen ervan dan €670 aan een oude step die na een week stopt met werken).

Belangrijke basisprincipes

Als dit de eerste keer is dat je een elektrische step koopt, of als je helemaal niets van elektrische steps weet, zul je je vertrouwd willen maken met de belangrijkste basisprincipes en specs van elektrische steps.

Blader op z’n minst snel door de gids over de werking van elektrische steps. Wil je er dieper op ingaan, bekijk dan de complete koopgids, de motoren gids, de batterijen gids, en de remmen gids.

Elektrische steps beter dan elektrische fietsen?

In de meeste gevallen zijn elektrische steps beter dan elektrische fietsen. ‘

Een mogelijke uitzondering kan echter zijn als je de rit gebruikt voor bezorging.

Batterij

Elektrische fietsen maken praktisch een eind aan het probleem dat de batterij leeg raakt. Als dat gebeurt, kun je altijd op de fiets trappen zoals in de goede oude tijd.

Technisch gezien is het bijna alsof je een oneindige actieradius hebt.

Plus, fietsen hebben altijd een zitplaats.

Ze kunnen meestal een koffer of een mand dragen. Ze hebben ook grotere banden die de ritten comfortabeler maken.

Het is dus geen verrassing dat veel bezorgers voor hun werk de fiets kiezen.

Tegenwoordig hebben elektrische fietsen zoveel voordelen ten opzichte van gewone fietsen, dat de keuze tussen de twee bijna een no-brainer is.

Het grote nadeel van elektrische fietsen is dat ze meestal duurder zijn.

Toch investeren bezorgers in een werktuig voor hun werk, dus zelfs duizend euro of meer betalen kan goed verantwoord zijn.

Ken je eigen eisen van elektrische steps

Je moet je bewust zijn van verschillende dingen over jou persoonlijk en je situatie, die het aantal geschikte stepkeuze voor jou kunnen beperken.

Denk vooral aan de volgende aspecten;

 • Je gewicht – vermijd dat je een step koopt met een officiële gewichtslimiet die lager is dan je eigen gewicht, en probeer daartussen zoveel mogelijk speling te hebben. Als je een grotere gewichtslimiet nodig hebt, zul je eens moeten kijken naar steps voor zware volwassenen.
 • Je lengte en reikwijdte – de meeste steps zijn ontworpen voor de gemiddelde mens, dus als je aan de lange kant bent, zul je alleen willen kijken naar steps voor lange volwassenen. Let er ook op dat de stuurhoogte van de step bij je reikwijdte past (je kunt ook de officiële stuurhoogtes voor alle steps zien).
 • Je voetenmaat – enigszins verwant met het bovenstaande, hoewel niet zo belangrijk, want meestal steken ieders voeten tijdens het rijden een beetje uit het dek. Maar toch, als je grotere voeten hebt, ga dan voor de steps met de grotere dekken.
 • Of de step in je woonplaats straatlegaal is – op de meeste plaatsen in de wereld zijn steps ongereglementeerd (wat een beetje betekent dat ze gebruikt kunnen worden zoals mensen willen), maar sommige plaatsen hebben beperkingen op hun snelheid, motorvermogen, en batterijcapaciteit. Die beperkingen kunnen een step technisch gezien illegaal maken om er te rijden, en hoewel op de meeste plaatsen met strenge regels de handhaving nog niet zo sterk lijkt te zijn, zou ik toch geen step kopen die niet straatlegaal is voor de plaats waar ik ermee zal rijden. Raadpleeg onze gids over de legaliteit van elektrische steps, en die van je plaatselijke autoriteiten, om te weten of de step van je keuze in jouw stad of land straatlegaal zal zijn.

Die twee zullen je voornaamste eisen zijn.

je kunt er niet omheen, en je wilt zeker zijn dat je step je ondersteunt en je een comfortabele rit biedt.

Maar daarna moet je nog rekening houden met een aantal belangrijke punten over hoe je je step zult gebruiken (en wat je er uit hoopt te halen).

Misschien moet je op sommige ervan compromissen sluiten, maar probeer toch zoveel mogelijk van de volgende punten tevreden te hebben:

 • Hoeveel actieradius heb je nodig van je step – als je dagelijks woon-werkverkeer hebt; kies dan een step met minstens het dubbele bereik (hieronder meer over hoe je de actieradiustest doet). Typische woon-werk steps hebben een geadverteerde actieradius tussen 25 en 40 km, en dat is ofwel de werkelijke actieradius die je zult krijgen, of ongeveer 20% minder in sommige scenario’s.
 • Hoe draagbaar moet je step zijn – voor de meeste volwassenen zullen steps van rond de 14 kg niet moeilijk te dragen zijn voor de korte afstanden waarover ze meestal moeten sjouwen. Ook zijn de meeste steps in opgevouwen toestand niet al te groot in volume, de enige uitzondering zijn grote race- of offroad steps. Als je echter iets zoekt dat extra gemakkelijk te dragen is, zul je willen beginnen met de meest draagbare steps.
 • Hoe snel wil je dat je step gaat – de meeste elektrische steps voor woon-werkverkeer hebben topsnelheden tussen 25 kmh en 35 kmh. Voor het geval je je hier niet op oriënteert, is dat voor de meeste beginners vrij goed, en je zult vrijwel zeker geen step willen die sneller gaat dan 35 kmh (plus, de kans bestaat dat die step niet straatlegaal is).
 • Hoeveel klimmen zal hij moeten doen – als je ergens woont met veel heuvels, wil je beslist dat je step zo goed mogelijk kan klimmen. Veel steps hebben moeite met bergop gaan, vooral de minder krachtige, dus wil je misschien weten welke steps goede klimmers zijn en van daaruit verder gaan.
 • Hoe zijn de wegen in je omgeving – Ik raad aan met steprijders of fietsers in je omgeving te praten, en hen te vragen hoe vaak ze flatsen krijgen. Als ze antwoorden “twee per maand” of iets dergelijks, moet je sterk overwegen om ofwel een step met massieve banden te nemen, of op z’n minst een step met een prima vering om een comfortabeler en veiliger rit te krijgen.
 • Hoe waterdicht moet je step zijn – als je ergens woont waar het veel regent, wil je waarschijnlijk een waterbestendige step (er bestaat niet zoiets als een volledig waterdichte step, maar sommige steps zijn beter bestand tegen waterschade dan andere). Controleer ook de IP rating van de step.
 • Heb je een zitje nodig – hoewel bij sommige modellen een zitje after-market gekocht en gemakkelijk geïnstalleerd kan worden, is dit toch een eigenschap waar je vooraf van op de hoogte wilt zijn. Zoek uit wat de beste steps met zitje zijn, en ga van daaruit verder.
 • Wat is het merk van de step – dit moet een grote rol spelen in je beslissing, en ik raad sterk aan om voor de gevestigde stepmerken te gaan boven de merkloze Chinese modellen. Kijk ook eens naar mijn onderzoek naar de meest voorkomende problemen met elektrische steps, je krijgt dan een goed idee van welke populaire modellen bekend staan om bepaalde problemen, en je kunt ook de vorige eigenaar vragen of de step een van die problemen heeft vertoond.
 • Heeft de step goede beoordelingen en reviews in onafhankelijke online winkels – behalve het eigenlijke apparaat dat je gaat kopen te inspecteren, is het ook een goed idee online wat onderzoek te doen naar het model, en te zien welke reviews en ratings het heeft, vooral in onafhankelijke online winkels die over het algemeen niet met de beoordelingen sjoemelen. Zie ook de steprecensies van stepgids, je vindt er waarschijnlijk wel een speciale recensie van je step naar keuze.
 • Moet je step een bepaalde behoefte vervullen, zoals een goede bezorgstep zijn, of misschien een goede step voor studenten, of misschien een goede zomerstep of winterstep zijn als je in een bepaald klimaat woont

Overweeg een opgeknapte elektrische step te kopen

Ik denk dat het kopen van een refurbished step van een vertrouwd merk veel zinvoller kan zijn dan het kopen van een gebruikte elektrische step.

Voor het geval je het niet weet, refurbished producten zijn producten die zijn teruggestuurd naar de verkoper voor een of andere reden.

Of ze zijn gewoon niet meer verkocht (het kan de lancering van een nieuw product zelfs), maar dan zijn ze gerepareerd en opnieuw getest door de verkoper – en vervolgens verkocht tegen een gereduceerde prijs.

Als de verkoper een gerenommeerd merk is, zou ik het niet erg vinden om een gereviseerde step van hen te kopen.

Ze zullen vaak hetzelfde retour- en garantiebeleid hebben voor de step (iets wat een tweedehands step waarschijnlijk niet zal hebben).

Vertrouwde verkopers zoals Voromotors hebben vaak opgeknapte eenheden beschikbaar tegen grote kortingen, en als je op zoek bent naar een meer premium keuze, raad ik een opgeknapte EMove Cruiser aan als een van de beste opties voor een gebruikte step (waarschijnlijk in de wereld), en een opgeknapte EMove Touring als een goedkoper alternatief.

Aan de meer budget kant, adviseer ik een opgeknapte GoTrax GXL V2 Commuter – deze step is een van de beste budget steps rond, en GoTrax zijn een zeer gerespecteerd budget merk, dus dit kan een goede deal zijn ook.

Tot slot, als je bij Amazon koopt, kijk dan ook naar de gebruikte en gereviseerde opties daar.

Je kunt er redelijk op vertrouwen dat Amazon hier een goede tussenpersoon zal zijn en er alles aan zal doen om ervoor te zorgen dat je hier geen slechte deal krijgt.

De kans is groot dat de meest populaire steps daar zelfs meer dan één beschikbare optie hebben voor een gebruikte of een refurbished step op basis van de mate van gebruik:

 • Glion Dolly
 • Ninebot Max
 • Hiboy Max
 • Hiboy S2 Pro
 • Hiboy S2
 • GoTrax GXL V2 Forens
 • GoTrax XR Ultra
 • Scheermes E300

Stel alle vragen

Voor veel mensen is het gemakkelijk om ongemakkelijk te beginnen worden bij het onderhandelen, en te vergeten dat jij degene bent die het geld uitgeeft, en terug te deinzen voor het stellen van alle vragen die je moet stellen. Vergeet dat niet. Vraag alles wat je wilt weten over de step die je koopt.

Ik raad aan al het volgende te vragen als het niet al gegeven is:

 • Waarom wordt de step verkocht?
 • Wanneer werd hij gekocht?
 • Tegen welke prijs werd hij gekocht?
 • Waar werd hij gekocht?
 • Valt hij nog onder de garantie?
 • Hoeveel kilometer heeft hij afgelegd?
 • Is hij beschadigd? Waar?
 • Heeft hij grote schade opgelopen, een aanrijding, een ernstige val, of een ernstige botsing?
 • Is hij al gerepareerd?
 • Moet hij gerepareerd worden?
 • Hoe oud is de accu en is hij al vervangen (zo ja, hoe vaak)?
 • Hoe lang duurt het nu om op te laden?
 • Hoeveel actieradius had de step toen hij voor het eerst gekocht werd?
 • Hoeveel actieradius geeft de step nu?
 • Wat is zijn huidige topsnelheid?
 • Zijn de remmen operationeel, en hebben ze nieuwe remblokken nodig?
 • Is hij opengemaakt, uit elkaar gehaald, gemodificeerd, of is er aan gesleuteld?
 • Is hij gehackt, of is er aangepaste firmware op geïnstalleerd?

Voel je vrij zoveel andere vragen aan deze lijst toe te voegen als je wilt.

Als de verkoper je geen duidelijke antwoorden geeft zoek dan een andere verkoper.

Dat is meestal geen goed teken.

Vraag om foto’s

Voor je er een proefrit mee maakt, is het bekijken van foto’s van de step nog beter dan het stellen van alle vragen.
Ik zou op mijn hoede zijn als de verkoper probeert te vermijden veel foto’s te geven.
Hoe meer van de volgende foto’s je ziet, hoe beter:

 • de eigenaar met de step
 • meerdere foto’s van de hele step van een afstand, vanuit meerdere hoeken
 • frontale foto van de stuurpen en het stuur
 • frontale foto van het dek
 • close-up foto’s van de kuip en het stuur vanuit verschillende hoeken
 • close-up foto’s van de beide banden, de remmen, de vering
 • close-up foto’s van het dek vanuit verschillende hoeken
 • Besteed wat tijd aan het inspecteren van de foto’s, en zoek naar tekenen van schade, dit kan je wat tijd besparen en meteen een aantal keuzes elimineren.

Vraag om een proefrit

Ik zou geen tweedehands elektrische step kopen van een verkoper die me geen testrit van minstens een uur laat maken, en liever nog een dag.

Hoe meer je de step kunt uitproberen voordat je je geld overhandigt, hoe beter.

Vraag de verkoper om de step met volledig opgeladen accu te brengen, zodat je ook een actieradiustest kunt doen.

Als je helemaal niet vertrouwd bent met elektrische steps, is het slim om een vriend te vragen die ofwel een expert of een liefhebber is, of op zijn minst al eerder een step heeft gehad, om met je mee te gaan en je te helpen met de proefrit en de inspectie.

Voer een visuele inspectie en een diagnostische controle uit

Wanneer je de step ziet, voer dan de volgende inspecties uit:

 • Inspecteer de buitenkant van de step, en kijk naar zichtbare tekenen van schade zoals krassen of oneffenheden, maar ook naar mogelijke bedekkingen van schade (kijk naar kleurverschillen, stickers, etc, dat kunnen enorme rode vlaggen zijn).
 • Inspecteer de schroeven en de bouten, kijk hoe stabiel ze zijn, en of ze wiebelen.
 • Controleer het vouwmechanisme, kijk of de step goed in- en uitklapt, en of het vouwmechanisme stabiel is tijdens het rijden.
 • Inspecteer de banden, kijk of ze in goede staat zijn of dat ze versleten zijn en misschien aan vervanging toe zijn (als ze de kleine knobbies hebben, kijk dan naar die, ze neigen de algemene conditie van de banden aan te geven).
 • Kijk of alle remsystemen werken, en of de remmen sterk genoeg zijn en een korte remweg hebben.
 • Als de step vering heeft, vraag de eigenaar of je wat lichte sprongen op het dek mag maken om het te testen, en test het ook door over wat kleinere hobbels of kuilen te rijden.
 • Controleer of het dashboard werkt, of de step aan- en uitgaat zoals verwacht, of de versnelling werkt zoals verwacht, en of alle knoppen en functies goed werken.
 • Als de step verlichting heeft, controleer dan of alle verlichting goed werkt.
 • Als de step een bel of claxon heeft, controleer dan of deze werkt en hard genoeg is.
 • Als de step een app heeft, vraag de eigenaar om de app te zien (vaak kun je daar ook de totale kilometerstand van de step in vinden).
 • Maak een proefrit, test alle systemen van hierboven in actie, en let op het geluid dat de step produceert en op ongewoon gerammel (hetzij van de motor, de spatborden, of bij het remmen), maar let ook goed op het algehele rijcomfort en de ervaring.
 • Doe een bereik- en snelheidstest. Ik zou echt proberen te onderhandelen voor dit punt als de eigenaar onwillig is, want dit is waarschijnlijk de beste manier om de algemene conditie van de step te zien. Ga uit van een volle accu, en rij de step op een natuurlijke manier. Gebruik een app om de afstand te meten die je aflegt, of meet misschien gewoon de totale rijtijd. Verwacht dat de actieradius in de praktijk ongeveer 20% lager zal zijn dan de officiële actieradius van de step, en ik zou daar nog een extra daling van 15%-20% aan toevoegen voor elk jaar dat de accu wordt gebruikt. Bereken hoeveel actieradius de step moet bieden, en kijk of je daar ergens in de buurt komt. Zorg er ook voor dat de topsnelheid die je kunt ontwikkelen in de buurt ligt van de officiële snelheid.
 • Als je de step voor langere tijd ter beschikking hebt voor een proefrit, overweeg dan om hem naar een stepmonteur of een fietsenmaker te brengen en hem een snelle diagnose te laten uitvoeren als dat mogelijk is (vooral als je overweegt een duurdere step te kopen).

Als je al het bovenstaande doet, en de step doorstaat alle controles met ten minste enigszins bevredigende resultaten en je vindt geen rode vlaggen, dan kun je er vrij zeker van zijn dat je een goede step krijgt.

Bewaar een bewijs van de transactie

Je krijgt waarschijnlijk geen schriftelijk document van deze transactie, maar bewaar alle elektronische correspondentie met de verkoper, en wis geen van de e-mails, sms’jes, of berichten die je uitgewisseld hebt.

Hopelijk heb je dit nooit nodig, maar weet dat je ook bij het kopen van een tweedehands product in de meeste landen nog steeds beschermd bent door bepaalde wetten ter bescherming van de consument.

In het geval van een mogelijk misverstand of fraude zal de correspondentie het bewijs voor je zaak zijn.

Onderhandel over een retourtermijn

Ik zou graag iemand het geld betalen voor een gebruikte step, als hij akkoord gaat met een terugbrengperiode van drie dagen, of zelfs een week (mits ik de step in die periode niet beschadig).

Dat lijkt me een eerlijke deal, en verkopers die niets te verbergen hebben zouden daar meestal voor open moeten staan.

Koop van een gerenommeerde wederverkoper of iemand die je kent (als je kunt)

Als je een tweedehands elektrische step koopt zul je een aantal beslissingen moeten nemen op basis van een beperkte hoeveelheid informatie.

De uiterlijke staat van de step laat je iets weten over de algemene conditie van de step, maar het inwendige, zoals de motor, de batterij en de regelaar, verbergt het echte verhaal, en die zijn veel moeilijker te beoordelen door een snelle visuele inspectie.

Daarom is het ideaal om de gebruikte step te kopen van iemand die je kent, want de kans op bedrog is dan meestal veel kleiner.

Ook daarom raad ik aan een opgeknapte step te kopen, want je koopt nog steeds van een vertrouwde instantie, maar met korting.

Gebruikte elektrische step aanbiedingen en marktplaatsen

Hoewel bol.com en eBay misschien de eerste voor de hand liggende keuzes zijn, zou ik aanraden eerst op Amazon te kijken, misschien zelfs eerst.

Je vindt er vrijwel zeker verschillende opties van de populairste elektrische steps, en ze zullen allemaal verschillend geprijsd zijn op basis van hoe lang ze al gebruikt zijn.

Meestal zijn er van de volgende populaire modellen wel wat gebruikte exemplaren verkrijgbaar:

 • Glion Dolly
 • Ninebot Max
 • Hiboy Max
 • GoTrax GXL V2 Forens
 • GoTrax XR Ultra
 • Razor E300

Behalve Amazon kun je, zoals ik al eerder zei, ook enkele opgeknapte modellen overwegen.

Die komen niet alleen van gevestigde en gerenommeerde handelaren, maar ze zijn ook afgeprijsd en zijn meestal een goede deal.

Ik denk dat de beste aanbiedingen voor opgeknapte steps de EMove Cruiser bij Voromotors zijn voor een meer premium keuze, en de GoTrax GXL V2 Commuter voor een budget keuze.

Hoe verkoop je een gebruikte elektrische step

Als je je gebruikte elektrische step moet verkopen, volg dan deze richtlijnen om snel een koper te vinden:

Vermeld zoveel mogelijk details over de step als je kunt:

 • waarom verkoop je hem?
 • voor hoeveel heb je hem gekocht?
 • voor wanneer heb je hem gekocht?
 • of hij nog onder garantie is
 • waar heb je hem gekocht?
 • hoeveel kilometers heeft hij afgelegd?
 • de algemene toestand van de belangrijkste onderdelen (dashboard, banden, remmen, vering, lader)
 • heeft hij schade of moet hij gerepareerd worden?
 • is hij gerepareerd, welke onderdelen zijn vervangen?
 • de actieradius in reële tijd
 • de snelheid in de praktijk
 • alles wat opmerkelijk is

Voeg er zo veel mogelijk foto’s bij

Voeg er zo veel mogelijk foto’s bij, van verschillende afstanden en vanuit verschillende hoeken, en verschillende foto’s van jou met de step om enig vertrouwen te wekken.

Geef een korting op de oorspronkelijke prijs. Als je geen idee hebt hoeveel je moet vragen, trek dan 20% af voor elk jaar intensief gebruik, of 10% tot 15% voor elk jaar van licht tot geen gebruik.

Begrijp het standpunt van de koper, en probeer hem halverwege tegemoet te komen. Dit kan inhouden dat je regelt dat ze een proefrit op de step kunnen maken voor ze hem kopen, en dat je misschien ook een korte terugbrengperiode van een paar dagen afspreekt.

Bewaar alle elektronische correspondentie tussen jou en de koper.