Geschreven door Sander Bos

Beoordeeld door Luuk Hoek

Wat zijn telefoonhouders voor elektrische steps?

Telefoonhouders voor elektrische steps zijn stukjes hardware waarmee je een smartphone op je elektrische step kunt bevestigen.

Soms worden ze ook wel telefoonklemmen of telefoonstandaards genoemd.

Er zijn verschillende soorten houders en montagepositiemogelijkheden op de markt.

Toch gaat het in de meeste gevallen om een zitstok met schroefdraad die aan het stuur of de stuurbuis van je e-step bevestigd wordt.

Functioneel zijn ze vergelijkbaar met een fiets telefoonhouder of motorfiets telefoonhouder, alleen met hardware die past op de maten van e-step sturen.

Telefoonhouders voor elektrische steps vs. andere accessoires

Zoals met elektrische steps in het algemeen, is er een grote verscheidenheid aan telefoonbevestigingsontwerpen en gebruiksmogelijkheden.

Samen met accessoires als de beste elektrische steptoeters, meters, en Bluetooth luidsprekers, helpt een geschikte telefoonhouder je om je rijervaring veiliger en aangenamer te maken.

Net als populaire fiets telefoonbevestigingen kan een goede telefoonklem voor je step:

  • je telefoonscherm in het zicht houden
  • handsfree bellen mogelijk maken,
  • je telefoon veilig houden op ruw terrein
  • je helpen ongelukken te voorkomen

In tegenstelling tot opladers en draagtassen, die vaak modelspecifiek zijn, passen de meeste step en fiets telefoonbevestigingsmodellen op een hele reeks verschillende steps.

Zolang ze maar eenzelfde soort en maat stuurbuis hebben is dit geen probleem.

Let er ook op dat te telefoonbevestigingen soms ook enkel te gebruiken zijn voor sommige soorten telefoons.

Hoe werken telefoonbevestigingen voor elektrische steps

De meeste e-step en fiets telefoonbevestigingen bestaan uit een basis die aan het stuur of de stuurstang bevestigd wordt, plus een clip die de telefoon op zijn plaats houdt.

Verschillende modellen stuurbevestigingen voor steps, fietsen en motorfietsen verschillen in hun precieze montageplaats en de gebruikte hardware.

Ze passen over het algemeen op een reeks e-step modellen, afhankelijk van de grootte van het stuur of de afmetingen van de stuurstangen.

De houder voor telefoonbevestiging kan een snelsluitmechanisme of een verstelbare schuif gebruiken om de afmetingen van een telefoon aan te passen.

Sommige ontwerpen van telefoonbevestigingshouders gebruiken flexibele hoekbanden om zich aan te passen aan verschillende telefoonmodellen, zoals de oversized iPhone 8 plus of Samsung Galaxy.

De combinatie van elastische siliconen banden en een met rubber geïsoleerde fietstelefoonhouder basis kan de telefoon beter beschermen op ruw terrein.

Sommige e-step en fiets telefoonbeugels hebben een draaibare basis waarmee je je telefoon van portret naar landschap oriëntatie kunt draaien en omgekeerd.

Het doel van een telefoonbeugel voor elektrische steps is je telefoon toegankelijk en veilig te houden terwijl je rijdt.

Als je het goed doet, voegen deze handige accessoires zowel gemak als veiligheid toe aan stedelijke e-step ritten.

Waarom zou je een nieuwe telefoonhouder voor elektrische steps kopen?

Als je vaak op je elektrische step naar je werk of voor plaatselijke boodschappen rijdt en je telefoon bij de hand wilt hebben, kan een veilige e-step en fiets telefoonbevestigingsclip een lonende upgrade zijn.

Bovendien, als je soms op je telefoon vertrouwt om te navigeren of de Bluetooth functies van je elektrische step te bedienen, is een goede e-step, fiets & motor telefoonbevestiging een virtuele noodzaak.

Veel elektrische step rijders kiezen ervoor hun telefoonbevestigingen te upgraden als ze een nieuwe smartphone krijgen.

Dit is zinvol omdat de afmetingen van de step telefoonbevestiging moeten passen bij het gewicht en de afmetingen van het mobiele toestel.

Nieuwere e-step telefoonbevestigingen hebben stevigere hardware en doen beter hun werk door je smartphone stevig te houden bij het rijden op gevarieerde ondergronden.

Een stevigere telefoonbevestiging met een anti-schokfunctie is handig voor recreatieve rijders die off-road gaan op mountainbike trails of kunstjes doen.

Bovendien zijn nieuwere stuurbevestigingen voor steps beter aangepast aan de afmetingen van iPhone toestellen van het huidige model en andere smartphones. Sommige modellen bieden ook een grotere veelzijdigheid, met functies als verwisselbare siliconen vlinderbanden.

Is een telefoonhouder voor elektrische steps de moeite van het kopen waard?

Nieuwe telefoon: Als je onlangs een nieuwe telefoon hebt gekocht, wil je misschien investeren in een recente telefoonhouder voor je elektrische step.

Een nieuwere telefoonhouder zal er waarschijnlijk beter voor zorgen dat je nieuwe telefoon mooi blijft zitten, met een goede pasvorm en voldoende flexibiliteit dat je hem niet uit zijn hoesje hoeft te halen om hem aan je e-step te klemmen.

Navigatie-apps gebruiken tijdens het rijden: Recreatieve rijders en forenzen gebruiken vaak navigatie apps tijdens het rijden op elektrische steps.

Met een goed geplaatste telefoonbevestiging is het veel veiliger en handiger om je kaart te controleren.

Met een op het stuur van je step gemonteerde telefoonbevestiging kun je het telefoonscherm in één oogopslag zien, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je een hand van het stuur moet halen of afgeleid je zakken moet doorzoeken naar je telefoon.

Nieuwe of opgewaardeerde step:

Een telefoonbevestigingsset kan een van de handigste accessoires zijn voor nieuwe e-steps.

Het kan ook een van de afwerkingen zijn van een opgewaardeerde of aangepaste e-step.

Gebruikte je bijvoorbeeld al een telefoonklem, maar ben je overgestapt op een snellere e-step, overweeg dan een bijpassende zwaardere step- en motortelefoonbevestiging.

Trail en off-road rijden:

Met scherpere schokken en intensere trillingen kan off-road en trail rijden vragen om een speciale trilbestendige telefoonbevestiging met een siliconen telefoonhouder.

Dus als je meer terreinrijden gaat doen of je e-step hebt opgewaardeerd met noppenbanden of een krachtigere motor, kan een verbeterde anti-tril telefoonhouder zinvol zijn om je telefoon te helpen beschermen.

Waarom een telefoonhouder voor elektrische steps misschien niets voor jou is

Gebruik je al een fietshouder voor je telefoon:

Als je al een telefoonhouder hebt die je op het fietsstuur gebruikt, kun je die misschien aanpassen voor gebruik op elektrische steps.

Maar als je met je e-step sneller rijdt dan met een gewone fiets, of als je meer hoogte-instellingen wilt dan je fiets telefoonhouder je biedt, dan kun je er nog steeds baat bij hebben een gespecialiseerde e-step telefoonhouder te kopen.

Verhoogde levertijden voor steps

Afhankelijk van waar je je e-step invoert, kan de levertijd aanzienlijk zijn.

Terwijl het kopen van een voertuig van het Europese vasteland misschien niet zo’n grote vertraging oplevert, is het kopen van verafgelegen plaatsen zoals de VS of China een ander verhaal.

Levertijden voor geïmporteerde aankopen kunnen enkele weken, soms maanden duren, wat zowel een bron van ergernis als zorg is.

Door bij een in Nederland of Belgie gevestigde leverancier te kopen, kunt je dit ongemak verlichten en verwachten dat je je gloednieuwe step binnen een paar dagen bij je heeft, klaar om te rijden!

Hoe lang gaat een telefoonhouder voor elektrische steps mee?

De basishardware waaruit een telefoonbevestigingsset voor steps of motorfietsen bestaat is over het algemeen zeer duurzaam.

Bevestigingsmateriaal van roestvrij staal, aluminium of geverfd metaal van goede kwaliteit kan vele jaren meegaan, terwijl de levensduur van siliconen banden varieert van zes maanden tot 10 jaar, vooral afhankelijk van de bewaaromstandigheden.

Factoren als extreme hitte, vriestemperaturen, en hoge vochtigheid kunnen de houdbaarheid van plastic, rubber, en siliconen montages verkorten. Tegelijk zijn roest en trillingen de voornaamste oorzaken van slijtage aan metalen onderdelen.

Je kunt de bruikbare levensduur van je bevestigingsmateriaal voor je telefoon meestal verlengen door het zo vaak mogelijk droog en op kamertemperatuur te houden.

Zorg er bovendien voor dat schroeven en bouten goed aangedraaid zijn, maar niet te vast; een goede passing helpt overmatige slijtage voorkomen.

Hoe kies je de beste telefoonhouder

Er zijn een aantal belangrijke factoren die meespelen bij het kiezen van de beste telefoonhouder voor je elektrische step.

Primaire overwegingen zijn het type telefoon dat je hebt, het type step waarop je rijdt, en wat voor soort rijomstandigheden je meestal meemaakt.

Deze factoren kunnen je helpen te kiezen tussen een modelspecifieke e-step telefoonhouder en een universele houder, en je helpen het soort bevestigingsmateriaal te kiezen dat je nodig hebt.

Telefoonhouder voor elektrische step belangrijkste factoren

1. Rij je snel of op ruwe oppervlakken?

Als je op een snellere elektrische step rijdt – over het algemeen betekent dit elk model dat 25 km/h of meer haalt – dan wil je waarschijnlijk een e-step en motorfiets telefoonhouder die stevig vastschroeft, in plaats van op plastic clips te vertrouwen.

Als je op ruw terrein rijdt of je telefoon meeneemt als je gaat trailrijden, overweeg dan een schokabsorberende telefoonbevestiging voor meer complete veiligheid.

2. Welk type telefoon heb je?

Natuurlijk is het model van je telefoon van belang bij het kiezen van de beste telefoonhouder voor je elektrische step.

Hoewel veel goedkope telefoonklemmen reclame maken voor universele compatibiliteit, wil je misschien toch voor een modelspecifieke montage gaan als er een voor je telefoon beschikbaar is.

In het algemeen hebben iPhone en Samsung Galaxy gebruikers de grootste keuze als het gaat om modelspecifieke e-step en fiets telefoonbevestigingshouders.

3. Hoe vaak moet je op je telefoon kijken tijdens het fietsen?

Wil je vooral je telefoon veilig bewaren en af en toe op meldingen kunnen kijken tijdens een steprit, dan is de montageplaats voor een telefoonclip misschien niet zo belangrijk.

Gebruik je echter vaak een navigatie app of vertrouw je op je smartphone om het laadniveau van de e-step batterij te controleren, dan wil je een telefoonbevestiging die je in het zicht kunt houden zonder je ogen van de weg te halen.

4. Op wat voor soort e-step rijd je?

Verschillende elektrische stepmodellen kunnen verschillende buisdiameters voor het stuur hebben en dus verschillende bevestigingsoplossingen vereisen.

De meeste opschroefbare telefoonhouders geven gebruikers een beetje speling – van 5 tot 10 mm of ongeveer 1/8 tot 1/4 inch, afhankelijk van het model. Niet alle stepmodellen hebben echter evenveel ruimte om een telefoonhouder op hun stuur te plaatsen.

Sommige hebben accessoires zoals ingebouwde beeldschermen of verlichting die de plaatsing van de telefoonstandaard kunnen hinderen.

Veel gestelde vragen

Waar moet je op letten als je een telefoonhouder voor elektrische steps koopt?

In het algemeen moet je letten op compatibiliteit, veiligheid en duurzaamheid.

Bij het kiezen van een telefoonhouder voor je e-step is het belangrijk dat de houder op je telefoonmodel past – vooral als je een groter iPhone “plus” of Samsung Galaxy model hebt.

Het is ook belangrijk dat je een duurzame telefoonhouder zoekt die tegen een stootje en trillingen kan.

Passen fietstelefoonhouders op elektrische steps?

Dat hangt af van het individuele model.

Fietstelefoonbevestigingen zijn meestal ontworpen om op het stuur of de stuurpen te passen, en deze oppervlakken kunnen op een elektrische step anders zijn.

Sommige fietsbevestigingen zijn zo verstelbaar dat ze passen op een reeks stuurbuismaten, zoals 7/8 inch tot 1 1/4 inch.

Zulke modellen kunnen genoeg speling bieden om ze ook op e-step sturen te laten passen.

Kun je een motorfiets telefoonhouder gebruiken op een elektrische step?

Afhankelijk van de houder en de afmetingen van het stuur van je elektrische step, kun je meestal een motorfietsbeugel gebruiken om je telefoon op een e-step vast te zetten.

Veel motorfiets telefoonhouders bieden ook handige functies zoals trillingsbestendigheid, waardoor ze het overwegen waard kunnen zijn voor off-road e-step gebruik.

Past een telefoonhouder voor een elektrische step op een telefoon in een hoesje?

Sommige telefoonhouders voor elektrische steps kunnen zich aanpassen aan de grootte van je koffer, terwijl andere hun eigen hoesjes bevatten en dus kunnen vereisen dat je de telefoon uit zijn huidige hoesje haalt om hem op je elektrische step te bevestigen.

Hoe zit het met rijden op een e-step in de regen?

Veel van de best presterende telefoonhouders voor elektrische steps bieden de mogelijkheid van een ingebouwd weerbestendig omhulsel.

Als alternatief bieden sommige afneembare hoesjes die je om de telefoon kunt ritsen zonder de telefoonhouder te hinderen; met beide opties kun je effectief in de regen rijden.

Over de auteur: Sander