Geschreven door Sander Bos

Beoordeeld door Luuk Hoek

De meeste mensen die overwegen een elektrische step te kopen, zijn van plan hem voor hun woon-werkverkeer te gebruiken.

De vraag of elektrische steps goed zijn voor woon-werkverkeer heeft een heel eenvoudig, rechtlijnig antwoord.

Als je op zoek bent naar een efficiënte en betaalbare manier om je woon-werkverkeer te regelen, dan zijn elektrische steps een goede optie.

 • Hier zijn zeven redenen waarom elektrische steps het perfecte voertuig zijn voor woon-werkverkeer:

Zijn elektrische steps goed voor woon-werkverkeer?

Elektrische steps zijn tegenwoordig het populairste vervoermiddel in de meeste steden. Ze zijn zeer rendabel en komen nooit vast te zitten in het verkeer. Ze bieden veel voordelen ten opzichte van het openbaar vervoer, auto’s, fietsen, andere rideables, en lopen als het gaat om woon-werkverkeer. Met vrijwel elke elektrische step van tegenwoordig is elke reis tot 13 kilometer in één richting eenvoudig.

Het is niet moeilijk om dat te bewijzen. Elektrische steps zijn zonder twijfel de beste keuze om te reizen, jaren vooruit op hun concurrenten.

 • De voordelen die ze bieden zijn ongeëvenaard, en ze hebben zeer weinig, zo niet geen, nadelen.

Lees verder om te leren waarom elektrische steps de meest kosteneffectieve, efficiënte, snelste, veiligste en schoonste vorm van stedelijk vervoer zijn die beschikbaar is.

Elektrische steps voor werk

Elektrische steps besparen je geld

Ik ben altijd al een budgetfreak geweest, en ik ben dol op geld besparen.

Geld besparen was niet de belangrijkste motivatie voor mijn beslissing om een elektrische step aan te schaffen, maar het was wel de factor die me aan het denken zette.

 • Elektrische steps hebben een breed scala aan prijzen. Sommige zijn slechts €250, terwijl andere meer dan €7000 kosten.

Hoe dan ook, er zijn geweldige steps beschikbaar in elke prijsklasse. Natuurlijk, er zal een aantal “je krijgt wat je betaalt voor.” Dit betekent echter niet dat je geen geweldige goedkope steps kunt ontdekken.

Een fatsoenlijke elektrische step kost je meestal meer dan 500 euro. Voor je transportbehoeften zal dat een investering vooraf zijn. Maar daar houden de uitgaven wel op.

 • De kosten voor het opladen van je elektrische step is echt laag. Je zult je zelden of nooit zorgen hoeven te maken over reparaties als je een goede step kiest.

De meeste uitstekende steps die vandaag beschikbaar zijn, gaan minstens drie jaar mee zonder dat er veel onderhoud of reparaties nodig zijn.

Dat is al €600 aan transportkosten verdwenen! In de meeste grote steden betaalt een elektrische step zich in het eerste jaar terug.

Maandelijkse abonnementen voor het openbaar vervoer kosten ongeveer €50, terwijl benzine minstens zoveel kost. Dat is minstens 600 euro in een jaar.

En dan heb ik het nog niet eens over wat je voor €1000 kunt krijgen. Elektrische steps zijn een geweldige investering op de lange termijn.

Elektrische steps zijn immuun voor verkeersopstoppingen

Steps helpen je niet alleen geld te besparen, maar ze stellen je ook in staat tijd te besparen.

En hoewel geld belangrijk is, is tijd nog kostbaarder. Verkeersopstoppingen zijn het grootste nadeel van auto’s en bussen.

 • Zelfs als we de kosten kunnen rechtvaardigen, is er geen excuus voor al die verloren tijd die je verliest door te wachten tot de 40 auto’s voor je aan de kant gaan.

Omdat elektrische steps de efficiëntie van fietsen combineren met het gemak van gemotoriseerde voertuigen, zijn ze een geweldige oplossing voor verkeersopstoppingen.

Zij zijn qua grootte vergelijkbaar met een voetganger wanneer zij zich op straat voortbewegen. Hierdoor kunnen zij zich over elk soort oppervlak verplaatsen, inclusief rijbanen voor motorvoertuigen, fietspaden en stoepen indien nodig.

Zij kunnen verschillende combinaties maken om tijd te winnen. n Anderzijds kunnen zij zich verplaatsen met snelheden die die van motorvoertuigen benaderen.

Persoonlijk raad ik automobilisten af om in elke situatie sneller te rijden dan 45 km/u..

Bovendien, als je in een drukke metropool bent met veel verkeer, moet je je houden aan 25 kmh.

Elektrische steps voor werk

Bedenk dat de meeste auto’s en bussen in de stad zelden sneller rijden dan 40 km/uur.

 • In werkelijkheid kruipen ze het grootste deel van de tijd waarschijnlijk tegen de 30 kmh en moeten ze vaak starten en stoppen.

Hoewel ik het niet precies heb getimed, denk ik dat de overstap van de bus ten minste 3-5 minuten van mijn reis heeft bespaard.

Een rit naar mijn vroegere werkplek met de auto is al dan niet sneller dan een rit op mijn step.

Ik weet alleen dat de stress die ik opliep toen ik wachtte tot de auto’s voor me in beweging kwamen, terwijl ik de timer van het groene licht langzaam zag aftellen, het beslist niet waard was.

Plus, het is niet zo dat ik er met de auto in de helft van de tijd zou komen.

Een autorit was misschien maar zo’n 3 tot 5 minuten korter dan een steprit, en dat is alleen op een dag dat het verkeer niet erg druk is.

Tot slot, vergeet niet dat elke persoon die een elektrische step in de plaats van een auto of een taxi neemt, één persoon minder is die de rijweg blokkeert en het verkeer doet toenemen.

Hoe meer mensen een elektrische step gebruiken, hoe minder files er op de weg zullen zijn. Kortom, elektrische steps zijn ideaal om de verkeerscongestie te verminderen en in de toekomst misschien zelfs helemaal te elimineren.

Elektrische steps vermoeien je niet

Het beste alternatief voor woon-werkverkeer is nog altijd de traditionele fiets, en dat is waarschijnlijk ook de reden waarom die zo populair is.

De fiets is echter van geen enkel nut wanneer je gewoon naar je werk of naar huis wilt zonder urenlang te trappen.

En voor professionals en ondernemers is dat bijna altijd het geval. We willen naar het werk en productief zijn; we willen niet een workout gevolgd door omkleden (of zelfs douchen!) op het werk, om vervolgens de rest van de dag uitgeput te zijn.

 • Fietsen zijn fantastisch voor korte afstanden, maar ze doen je buitensporig zweten voor elke rit langer dan een mijl.

Met een elektrische step druk je gewoon op een knop. Ze verbruiken heel weinig van je eigen energie. Daarom zijn ze hier zo populair.

Elektrische steps hebben een grote actieradius

De verscheidenheid aan elektrische steps is de laatste jaren aanzienlijk toegenomen.

 • Tegenwoordig hebben zeven van de tien steps een actieradius van 25 kilometer of meer op een enkele lading!

Deze cijfers worden tegenwoordig meestal behaald in gecontroleerde omgevingen.

Wat de opgegeven actieradius van je model ook is, je kunt ervan uitgaan dat deze in de praktijk iets minder zal zijn.

De werkelijke afstand die je kunt afleggen zal ongeveer 75% van de opgegeven afstand bedragen.

Zelfs als je een krachtige step hebt, zal het nog moeilijk zijn.

Ook al lijkt dit soort rijden te voet of zelfs op een fiets aanzienlijk comfortabeler, de soepelheid van de rit en de manier waarop het stuur versteld kan worden zal het nog veel meer zo laten voelen.

Dit komt omdat u elke dag over vele oneffen wegen met obstakels en haltes zult rijden.

Zelfs steps kunnen in het echt 20 kilometer afleggen op één enkele lading, wat genoeg is voor zelfs het meest veeleisende woon-werkverkeer dat vaak in beide richtingen plaatsvindt.

Bekijk onze complete gids voor de actieradius van elektrische steps als je een step met een enorme actieradius nodig hebt.

Elektrische steps kunnen heel snel zijn

We hebben gezegd dat je in de stad meestal met een snelheid van ongeveer 25 km/uur rijdt.

Sneller dan dat, en de kans op een ongeluk, een botsing met een voetganger of een ander voertuig, en verwondingen nemen toe. Om nog maar te zwijgen van het feit dat je de wet overtreedt.

Dat neemt niet weg dat elektrische steps desondanks buitensporig snel zijn.

Met een snelheid van 25 km/u en kleine stops ben je in enkele minuten op de plaats van bestemming. Dit is vooral waar als je fietspaden of lange rechte stukken hebt om op te rijden.

Elektrische steps zijn heel draagbaar en praktisch

Als je moet pendelen of woon-werkverkeer hebt, zul je het grootste deel van de tijd je step naar buiten en weer naar binnen moeten dragen.

Als je een gecombineerde reis of last-mile scenario hebt, zul je ook je step moeten opvouwen en op en af een bus of trein moeten dragen.

Dit zijn meestal de enige 4 tot 6 momenten waarop je je step in je handen moet dragen.

Gelukkig zijn het allemaal korte afstanden.

De meeste commuter steps daarentegen zijn gemaakt om te worden meegenomen.

 • Zeker, er zijn zwaardere steps die meer wegen dan 30 kg, maar dat zijn meestal off-road- of racemodellen.

Het gewicht van een doorsnee step voor woon-werkverkeer is niet meer dan 15 kg.

Bovendien kunnen de meeste gewone steps gemakkelijk door de in- en liftdeuren in de kofferbak van een auto en door deuropeningen van bussen en treinen.

Elektrische steps zijn leuk

Soms ga ik zo op in de voordelen van elektrische steps dat ik de belangrijkste reden over het hoofd zie waarom mensen ze überhaupt kopen. Elektrische steps zijn erg leuk!

Zelfs als je te voet bent, zijn ze onbetwistbaar plezieriger dan vastzitten in een voertuig of een bus.

Er is gewoon geen vergelijking tussen de twee.

Wanneer zijn elektrische steps niet goed voor woon-werkverkeer?

Elektrische steps zijn echter niet geschikt voor elk woon-werkverkeer.

Er zijn een paar situaties waarin je beter alternatieve opties kunt overwegen.

 • Het heeft niet veel zin om je step mee te nemen alleen om er 1 of 2 minuten op te rijden.

Een ander scenario voor woon-werkverkeer dat niet ideaal is voor elektrische steps, is als je al een auto bezit, en daarmee naar je kantoor komen gewoon perfect is.

Die scenario’s zullen vandaag echter niet zo vaak voorkomen, omdat ze vereisen dat je:

 • in een stad wonen die weinig tot geen verkeersopstoppingen heeft
 • een gratis parkeerplek voor je hebben bij je kantoor
 • woon-werkverkeer onder de 3 km (geen zin om een auto te starten voor zo’n korte rit)

Er zijn er misschien nog meer, maar eerlijk gezegd kan ik er nu niet aan denken. Je zou kunnen lopen als je woon-werkverkeer ongeveer 1 kilometer of minder is.

Maar dat is dan ook alles. Als je liever een elektrische step hebt, ga je gang en koop er een.

Ze worden niet alleen gebruikt voor transport, en ze bieden een uitstekende waarde en plezier, zelfs als je ze niet gebruikt in die situaties.

Echter, als uw situatie valt in een van de voorgaande categorieën, kunnen er betere woon-werkverkeer alternatieven voor u beschikbaar zijn.

Wat zijn de beste steps voor woon-werk verkeer?

In een notendop, de volgende kenmerken zullen aanwezig zijn in de beste steps voor woon-werkverkeer:

 • groot bereik (of lang genoeg)
 • draagbaar
 • goed om heuvels te beklimmen als dat nodig is
 • waterdicht indien nodig

Met dat alles in gedachten zijn hier een paar geweldige woon-werk steps:

Beste woon-werk step – Usteps Booster GT

De Booster GT is een uitstekende step voor woon-werkverkeer, maar ook een economische step in het algemeen.

Voor de prijs van 1299 euro biedt hij een actieradius van 50 kilometer.

Dit brengt je naar het werk, terug naar huis, en dan nog wat!

Hij weegt slechts 12 kg, wat hem ongebruikelijk maakt onder de krachtige steps met een maximale helling van 25 graden.

Er zijn weinig superieure alternatieven voor forenzen op de markt.

Sommige kunnen duizenden euros’ kosten.

Als je op zoek bent naar een goed afgeronde forens die topprestaties levert tegen een redelijke prijs, dan is de Booster GT uw beste optie.

Beste pendelstep onder €750 – Joyor F3

Het merk Joyor is snel een van mijn favoriete bedrijven aan het worden.

Zij bieden een verscheidenheid van uitstekende alternatieven in alle prijsklassen, waarvan vele uitstekende prestatiekenmerken hebben.

Ik denk dat de Joyor F3 een fantastische forens keuze is voor het geld, met een bereik van 40 kilometer op een enkele lading en een gewicht van slechts 13 kg.

Beste budget woon-werk step – Xiaomi M365 Pro

De Xiaomi M365 Pro zou op de muur van roem voor steps kunnen staan. Deze step was een van de populairste ooit, met een bereik van 45 kilometer en een prijs van € 550.

Het gewicht van 14 kg maakt het gemakkelijk om overal te vervoeren. Dat is de reden waarom ik hem als mijn persoonlijke optie heb gekozen. Als je een budget hebt, raad ik het je ten zeerste aan.

Beste pendelstep onder de €1000 – NanRobot X6

De NanRobot X6-step weegt 15 kg en is verkrijgbaar in twee versies, een met een maximumsnelheid van 35 km/u en een met een maximumsnelheid van 40 km/u.

Dit is geen overdreven zware step, maar het is ook niet de lichtste. De actieradius van dit model is uitzonderlijk.

Dit type step heeft een groot bereik, tot wel 50 kilometer. Daardoor is deze fiets ideaal voor lange woon-werkverkeerafstanden waarbij je niet met je vervoer hoeft te sjouwen. Hij kost je ongeveer 899 euro.