Geschreven door Sander Bos

Beoordeeld door Luuk Hoek

Hoe snel gaan elektrische steps?

De gemiddelde topsnelheid van de huidige elektrische steps voor volwassenen is 42 kmh, waarbij de meeste elektrische steps topsnelheden hebben van ten minste 25 kmh.

Een groot aantal kan veel sneller dan dat, met de snelste elektrische steps van vandaag die snelheden halen van 160 km/u.

Veel van de betaalbare elektrische steps die de meeste mensen daadwerkelijk zullen overwegen te kopen, hebben topsnelheden tussen 25 kmh en 45 kmh.

Slechts één op de zeven volwassen steps kan een topsnelheid van ten minste 25 km/u niet halen.

Er zijn meer dan 40 elektrische stepmodellen om uit te kiezen die snelheden van meer dan 60 km/u halen. Deze steps kosten waarschijnlijk meer dan € 2000, waarvan de duurste € 7400 is!

De vraag hoe snel elektrische steps kunnen gaan, kan ook juridisch worden geïnterpreteerd: hoe snel kunnen ze in het verkeer of op de openbare weg.

De maximumsnelheid voor hen is meestal 25 kmh.

Landen waar het hoger is, zijn zeer zeldzaam.

Door data en onderzoek zijn we tot deze antwoorden gekomen. Laten we verder gaan met het volledige verhaal over elektrische steps.

Hoe snel gaan elektrische steps?

De gemiddelde topsnelheid voor een elektrische step, berekend op basis van de topsnelheden van alle modellen, is 42 kmh.

Dit aantal wordt echter flink opgeschroefd door de snelste elektrische steps. Ze zijn super duur, maar zijn niet in het bezit van veel mensen. Voor de meeste steps is de vraag meer hoe snel ze gaan.

Hoe snel kan de gewone elektrische step gaan?

Gewone, betaalbare elektrische steps, die door veel mensen worden gekocht, hebben een gemiddelde topsnelheid van 29 km/u.

Met “normaal” bedoelen we steps die minder dan € 1000 kosten en binnen het budget van de meeste mensen vallen.

De snelste gewone elektrische steps zijn:

 • Kaabo Skywalker 10S, 50 km/h
 • Imax T3 +, 45 km/u
 • NanRobot D3, 45 km/u
 • Turbowheel Dart, 45 km/u
 • Dualped Cruiser, 45 km/u
 • Nul 8, 45 km/u
 • Techlife X5, 45 km/u

Joyor LR8, 45 km/u

Wat is de snelste elektrische step?

De snelste elektrische step, waarvan er aanwijzingen zijn dat hij de geclaimde snelheden ook daadwerkelijk haalt, is een op maat gemaakte versie van de Dualtron X.

Er is een opname van een dappere ziel die erop rijdt met een snelheid van 121 kmh.

De snelste elektrische step op papier is momenteel de Rion2 RE90. Het moet snelheden van 160 kmh kunnen bereiken.

Een ander model van Rion, de Rion2 RE80, is misschien wel de op één na snelste step die er bestaat, met een snelheid van 128 kmh.

Naast deze merken zijn er nog drie andere op de markt die elektrische steps maken die snelheden van meer dan 100 km/u kunnen halen.

Dualped, met hun Dualped Scorpion+-model, dat is geregistreerd om snelheden van 104 kmh te bereiken.

Zero, met hun Zero 11X-model dat een snelheid van 100 km/u kan halen

Techlife, met het X9-model (in wezen dezelfde step als de Zero 11X), is ook in staat tot 100 km/u.

Er zijn ongeveer 30 andere elektrische steps, zowel van de bovenstaande merken als van andere merken, die in staat zijn om wat ik “onbruikbare” snelheden zou noemen, of snelheden boven de 64 km/u te bereiken.

Hoewel ik niemand wil ontmoedigen om iets te doen, ga ik niet sneller dan 64 km/u op een elektrische step omdat het om problemen voor mij vraagt, en ik betwijfel of ik ooit sneller zal gaan dan 48 km/u .

Dit zijn de maximale mogelijkheden van elektrische steps tegenwoordig als het gaat om waanzinnige snelheden.

Voor de meeste mensen betekenen die snelheden echter niet veel. De meeste mensen hebben geen steps nodig die zo snel zijn. Bovendien zouden de meeste mensen geen duizenden euros betalen voor een elektrische step.

Hoe snel zijn elektrische steps onder de €1000?

Elektrische steps die minder dan € 1000 kosten, hebben een topsnelheid van rond de 30 km/u. Hun snelheden zullen tussen 15 km/h en 50 km/h liggen. De snelste elektrische step onder de € 1000 is de Kaabo Skywalker 10S, met een topsnelheid van 50 km/u.

Hoe snel zijn elektrische steps onder €800?

De steps met een prijs van € 800 of minder hebben een gemiddelde snelheid van 28 kmh. Ze zullen topsnelheden hebben tussen 15 kmh en 45 kmh.

Er zijn verschillende elektrische steps onder de € 800 die snelheden van 45 kmh kunnen bereiken, de meest opvallende zijn Turbowheel Dart, Zero 8 en NanRobot D3.

Hoe snel zijn elektrische steps onder €500?

Voor elektrische steps van minder dan € 500 is de gemiddelde snelheid 26 kmh. Hun topsnelheden zullen tussen 15 kmh en 35 kmh liggen. De snelste elektrische steps onder de €500 zijn de Kugoo ES2 en de RND M1, met een topsnelheid van 35 km/u.

Hoe snel zijn elektrische steps onder de €300?

Scooters met prijskaartjes van minder dan € 300 hebben een gemiddelde snelheid van 25 kmh. Hun snelheden zullen variëren van 15 km/h tot 35 km/h. De snelste step in deze prijscategorie is de RND M1, met een topsnelheid van 35 km/u.

Elektrische step gangbare topsnelheden en categorieën

Zoals we in de bovenstaande tabel kunnen zien, heeft een groot deel van de elektrische steps topsnelheden tussen de 25km en 30 kmh, met iets meer dan een derde van alle steps (34,47%).

De op één na meest voorkomende categorie van topsnelheden in elektrische steps ligt tussen 32 km/h en 47 km/h, iets minder dan een derde, of 31,55%.

Interessant is dat er ongeveer drie keer zoveel snelle stappen zijn (sneller dan 48 kmh) dan zeer langzame stappen (minder dan 24 kmh). Zeer snelle stappen zijn vertegenwoordigd in alle stepmodellen met 25,24%, terwijl zeer langzame stappen slechts 8,74% uitmaken.

Correlatie elektrische step topsnelheid en prijs

We zien enige correlatie tussen de topsnelheid van de step en de prijs, met uitzondering van enkele uitschieters.

Er zijn echter een paar modellen die meer snelheid bieden dan hun prijs doet vermoeden. Het is duidelijk dat deze steps van grote waarde zullen zijn voor iedereen die een snelle step wil kopen en wat geld wil besparen.

Enkele van deze betaalbare, maar onevenredig snelle steps die in hun prijsklasse boven hun soortgenoten uitsteken zijn:

 • FLJ T113, kost rond €1500, topsnelheid 80 kmh (prijscategoriegemiddelde is rond 54 kmh)
 • Qiewa Qmini, kost €1029, topsnelheid is 60 kmh (prijscategorie gemiddelde is ongeveer 38 kmh)
 • Kugoo M4 Pro, kost €675, topsnelheid is 45 kmh (prijscategoriegemiddelde ongeveer 34 kmh)
 • Kaabo Air, kost € 399, topsnelheid is 35 kmh (prijscategorie gemiddelde rond 26 kmh)
 • Swagtron Swagger 5, kost € 299, topsnelheid 29 kmh (prijscategorie gemiddelde rond 25 kmh)

Hoe snel kunnen populaire elektrische steps gaan?

Laten we eens kijken naar de topsnelheden van de meest populaire elektrische steps.

Hoe snel kan de Xiaomi M365?

De topsnelheid van de Xiaomi M365 is 25 kmh. Uit de doos is de topsnelheid echter beperkt en met aangepaste hardware kan de topsnelheid worden gehackt tot 35 kmh.

Hoe snel kan de Xiaomi M365 Pro gaan?

Net als het standaardmodel heeft de Xiaomi M365 Pro een topsnelheid die beperkt is tot 25 kmh. De step kan 35 kmh bereiken nadat de snelheidslimiet is opgeheven door aangepaste firmware te installeren.

Gebruikers hebben zelfs gemeld dat ze in sommige gevallen 38 kmh halen.

Hoe snel kan de Ninebot ES2 gaan?

Uit de doos is de Ninebot ES2 beperkt tot 25 kmh. Maar met een extra batterij kan de Ninebot ES2 topsnelheden bereiken van 35 kmh.

Na het ontgrendelen van de aangepaste firmware kan de Ninebot ES2 zo snel gaan als 45 kmh, hoewel het niet is ontworpen voor deze snelheid.

Hoe snel kan de Ninebot Max gaan?

De Ninebot Max kan in eerste instantie zo snel gaan als 30 kmh. Dit is ook de snelheidslimiet van de ES2, dus die extra batterij toevoeging is ook geen groot verschil.

Toch slaagden eigenaren erin om de topsnelheid te hacken tot wel 48 kmh door batterij-optimalisaties.

Is de snelheid van elektrische steps beperkt?

Een aanzienlijk aantal van deze steps, en eigenlijk alle steps in het algemeen, is technisch in staat hogere snelheden te halen.

Fabrikanten stellen limieten voor hun snelheden, die soms kunnen worden opgeheven door aanpassingen of aangepaste firmware. Soms zijn er echter geen gemakkelijke manieren om dat te doen.

De redenen voor de ingebouwde beperkingen zijn voornamelijk juridisch, maar ook veiligheidsgerelateerd, omdat rijden met hoge snelheden al snel gevaarlijk wordt.

Zoals we zullen zien, is er waarschijnlijk een zeer goede reden waarom de meeste elektrische steps voor consumptiegoederen een maximumsnelheid van 25 km/u hebben, de gemiddelde snelheid van een elektrische step.

Kan ik mijn elektrische step sneller maken?

Enkele kilometers per uur meer uit uw step halen is meestal wel mogelijk, maar niet altijd even gemakkelijk.

Tot de eenvoudigste dingen die je kunt doen behoren:

 • eventuele snelheidsbeperkingen die je step heeft ontgrendelen of opheffen
 • laad je accu volledig op
 • verminder de lading die je step moet dragen
 • een tweede batterij toevoegen

Er zijn andere, meer geavanceerde manieren om uw step te versnellen.

Als je vastbesloten bent om die route te gaan, bekijk dan onze complete gids voor het versnellen van je step.

Over de auteur: Sander