Denver Scooter

Geschreven door Sander Bos

Beoordeeld door Luuk Hoek

Denver THOR SCO-85351

€400

Met een van de beste prijs-prestatie verhoudingen in onze beste lijst, is de Denver SCO-85351 in het bijzonder gericht op zuinige vossen die bereid zijn om wat besparingen in ruil daarvoor te accepteren.

Spoiler alert:

Hoewel de step hoogwaardig vakmanschap biedt met;

  • een laag gewicht;
  • een ongecompliceerd vouwmechanisme;
  • een elektrische rem en;
  • goedkeuring voor het wegverkeer

heeft hij geen:

  • kilometerteller;
  • hoogteverstelling of;
  • een verwijderbare accu

Denver opgevouwen

Samenvatting

Onze mening: hoewel de THOR SCO-85351, met een prijs van minder dan 400 euro de beste prijs-prestatie verhouding biedt in onze beste lijst (April 2022) – is het de uitrusting van de step waar de besparingen duidelijk worden.

Vergeleken met zijn hoger geprijsde collega’s doet de SCO-85351 het zonder leuke extra’s zoals een kilometerteller of een mobiele telefoonhouder.

Helaas mist de step wel een aantall essentiële aspecten zoals een hoogteverstelling van het stuur – modellen als de E-TWOW Booster bieden hier duidelijk meer door de meerprijs.

Denver THOR SCO-85351 Review

De motor

De e-step uit Denver wordt aangedreven door een elektromotor met een vermogen van 350 watt en haalt daarmee snelheden tot 20 km/u volgens de huidige voorschriften.

Je staat netjes op de afgewerkte plank van hout en glasvezel materiaal – de bekleding doet denken aan een skateboard.

Het aluminium frame maakt ook een nette en hoogwaardige indruk en heeft geen onzuivere vezels of randen.

De gebruikte materialen maken ook het relatief lage gewicht van indrukwekkende 14 kilogram mogelijk! Hierdoor is de step makkelijk te vervoeren in bijvoorbeeld het openbaar vervoer.

De step heeft helaas geen kilometerteller, maar het centraal geplaatste LED display geeft wel informatie over de snelheid en de toestand van de batterij van het apparaat.

Deze Denver is uitgerust met een kentekenplaathouder, verlichting en twee individuele remmen.

Aan de voorkant heb je een elektrische rem wat gebruikt wordt door middel van een hendel op het stuur. Het achterwiel daarentegen wordt met een klassieke pedaalrem gebruikt.

De velgen van de met lucht gevulde banden meten 8,5 inch en dankzij de IPX4 bescherming is ook de elektronica van de step beschermd tegen spatwater.

Rijgedrag (met mogelijkheden voor verbetering)

Zonder opvoering heeft de e step een topsnelheid tot 20 km/u. Om dit te bereiken heeft de berijder drie verschillende rijniveaus tot zijn beschikking (de acceleratie is iets trager dan bij vergelijkbare modellen).

Remmen gaat ofwel via de elektrische voorrem of via de pedaalrem op het achterwiel. Bij de test maten we een remweg van 2,4 meter bij een topsnelheid van 20 km/u, waarbij de step iets te schokkerig remt naar onze smaak.

Tijdens de rit blijkt de SCO-85351 echter zeer wendbaar en flexibel te zijn met een kleine draaicirkel van slechts 79 centimeter.

Al met al rijdt de Denver step prettig en heeft prima rijeigenschappen en goede vering.

Opvouwen

Met een gewicht van ongeveer 14 kilo is de SCO-85351 een van de lichtste modellen op onze lijst.

Dat alleen al maakt hem erg comfortabel om te dragen, en opgevouwen kan hij gemakkelijk met de hand of in de kofferbak van een auto vervoerd worden.

De lengte is 115 centimeter (uitgevouwen), de hoogte krimpt tot 53 centimeter.

Maar in tegenstelling tot de Technostar TES 200 kunnen de handgrepen niet neergeklapt worden.

Met afmetingen van 16 x 50 cm biedt de staplank voldoende ruimte voor een rijder.

Met een bodemvrijheid van 17 centimeter krast hij de grond ook niet.

Volgens de fabrikant kan de step beladen worden met een maximum gewicht van 120 kilo – tassen of boodschappentassen kunnen ook vervoerd worden via haken aan het stuur.

Handing!

Verlichting

De verlichting van de SCO-85351 is niet direct in de behuizing geïntegreerd en ziet er daardoor minder elegant uit.

In de praktijk is de verlichting ook maar matig; het lijkt erop dat nog maar net voldaan is aan de wettelijke eisen voor goedkeuring van de weg.

Batterij (Lang laden voor een korte rit)

De geïntegreerde batterij met een capaciteit van 270 watt-uur herinnert ons opnieuw aan de lage prijs van de SCO-85351.

Hoewel de actieradius in de test tegenvalt, hoeft hij met een oplaadtijd van een relatief goede 5,3 uur tenminste niet zo lang aan de stekker als bijvoorbeeld de Velix E-Kick 20 met ongeveer 7,5 uur.

Terwijl de fabrikant beweert dat de step een actieradius van 25 kilometer heeft, ziet de werkelijkheid er in de praktijktest anders uit. In onze test heeft het nogal wisselende resultaten; we kwamen uit op 21,5 kilometer met een volwassen rijder.

De batterij is voldoende voor korte ritjes naar de dichtstbijzijnde supermarkt of zelfs naar kantoor, maar je moet niet te ver van je volgende oplaadpunt gaan.

De batterij is ook helaas niet uitneembaar. Dit betekent dat de hele step aan het stopcontact moet worden gezet.

In de test liet de Xiaomi Mi Elektrische Step Pro 2 zien dat een goede batterij niet mega duur hoeft te zijn, met een bereik van ruim 35 kilometer voor een prijs van ongeveer 550 euro.