Geschreven door Sander Bos

Beoordeeld door Luuk Hoek

Elektrische steps met een gemiddelde topsnelheid van 35 km/h behoren tot de beste opties om door een bruisende stadsomgeving te navigeren.

Stel je dit voor: het is een drukke ochtend en de wegen bruisen.

Auto’s en bussen zitten vast in een frustrerend lange rij verkeer, terwijl fietsers het zweet voelen als ze zich met moeite door uitdagende heuvelbeklimmingen worstelen.

We hebben een lijst samengesteld van de beste 35 km/h steps. Neem een kijkje om degene te vinden die je gaat helpen stedelijke ritten met gemak te maken.

1. Apollo Light

Bekroning: Snelste & beste totaal

Als je een lichte en draagbare step zoekt die de 35 kmh barrière kan doorbreken, dan kan de Apollo Light de perfecte optie voor je zijn.

Hij heeft een maximum snelheid van 35 kmh en zijn acceleratie is snel genoeg om in slechts 6,2 seconden 25 kmh te halen. Hij is perfect als je een forenzenstep wilt die niet beknibbelt op vermogen.

Een veel voorkomende misvatting in de stepwereld is dat je geen behoorlijke topsnelheid kunt halen uit een lichte, draagbare step. Wel, als je dat gelooft, dan heb je de Apollo Light nog niet ontmoet. De kleinste en meest draagbare step uit de Apollo reeks, de Light stelt niet teleur.

De Light is een tamelijk pittige step en heeft een maximum snelheid van 35 kmh, ideaal voor het doorkruisen van stadswegen en stadspaden.

Motor

Hij is voorzien van een 350W motor maar heeft een piekvermogen van 500W, waardoor hij zo gemakkelijk hellingen tot 10% kan beklimmen.

Het betekent ook dat de acceleratie en het koppel op de Light beide behoorlijk indrukwekkend zijn. Je kunt van deze step verwachten dat hij in slechts 6,2 seconden 35 kmh haalt.

Frame van de Apollo Light

Dit is niet slecht voor een step die maar 16 kg weegt. Hoewel het niet de lichtste step op deze lijst is, kun je hem gemakkelijk met één hand dragen en je zult er geen moeite mee hebben als je hem verschillende trappen op moet sjouwen.

Hij wordt zelfs geleverd met een extra draaggreep, zodat optillen net iets gemakkelijker gaat.

Niet alleen dit, maar hij heeft ook een drievoudig vouwmechanisme dat hem heel handig op te bergen maakt. Vouw het stuur in, krimp de telescoopsteel in en klap de steel van de step over het dek en je hebt één heel compact pakketje.

Actieradius

Met de geboden snelheid heeft de Apollo Light de potentie een geweldige forenzenstep te zijn, maar kan hij ook de afstand afleggen?

Zijn actieradius zit op maximaal 35 km, wat perfect is voor middelgrote ritten.

De batterij is samengesteld uit Apollo’s geprefereerde Dynavolt cellen, waarvan is aangetoond dat ze ongeveer even goed presteren als een LG batterij. Als je nog nooit van Dynavolt gehoord hebt is dat waarschijnlijk omdat je ze eerder op een motorfiets tegenkomt dan op een elektrische step.

Batterij

De actieradius die je met de Light haalt, hangt af van hoe agressief je rijdt.

Als je voortdurend je snelheid maximaliseert of veel heuvels te beklimmen hebt, kan je kilometerstand krimpen tot zo weinig als 25 km.

De Light heeft echter maar 2 uur nodig om op te laden als je de snellader koopt. Met de standaard oplader is het iets langer en duurt het ongeveer 4,5 uur.

Remmen

Het is altijd mooi om te zien dat meer betaalbare steps investeren in krachtige remmen, en de Light is daar een perfect voorbeeld van.

Hij heeft een dubbel remsysteem, met een trommelrem achter naast een elektrische regeneratieve rem.

Trommelremmen zijn weliswaar niet zo efficiënt als hydrauliek, maar ze vergen een verbazingwekkende 3x minder onderhoud dan andere remopties en zijn geweldig in het buiten houden van vuil en water.

Beide remmen samen geven de Light een remafstand van ongeveer 4,2 meter, wat meer dan genoeg is om je controle te geven als je tot stilstand komt.

Banden

Ondanks zijn lichtgewicht frame doet de Light geen concessies aan rijcomfort.

Hij heeft een luchtgevulde voorband en een massief rubberen achterband, die beide 8,5″ meten.

De voorband helpt om harde schokken op te vangen, terwijl de achterband volledig lekvrij is.

Massieve banden hebben de reputatie een hard rijgedrag te veroorzaken, maar de Light wordt geleverd met een fantastisch veringssysteem om dit te verhelpen.

Dubbele achterschokbrekers helpen om die stuggere band te ondersteunen, terwijl een enkele voorveringsschokbreker de demping van zijn met lucht gevulde partner aanvult.

Daardoor kun je verwachten dat de Light vol vertrouwen kuilen en hobbelige wegen met gemak te lijf gaat. Hij is erg comfortabel in vergelijking met andere steps met een vergelijkbaar prijskaartje.

Prijs

Hoeveel kost de Apollo Light nu eigenlijk? Deze step kost je €749, wat veel waard is voor de geboden mogelijkheden.

Niet alleen heeft hij een vinnige acceleratie en een behoorlijke topsnelheid, maar hij wordt ook geleverd met dubbele remmen en een gedegen veringssysteem. Dat is een beetje een koopje als je het mij vraagt.

Betrouwbaarheid

Voor de prijs krijg je ook de garantie dat je een goed gebouwde, betrouwbare step krijgt. Het ruime zwart-blauwe voetendek van de Light, gemaakt van gesmeed aluminium, kan berijders tot 100 kg dragen.

Hij is stevig en goed gemaakt om de uitdagingen van regelmatig gebruik aan te kunnen en wordt zelfs geleverd met een afneembaar zitje dat tegen meerprijs kan worden aangeschaft.

Hij heeft ook een waterbestendige rating van IP54, zodat een beetje motregen je dag niet zal verpesten.

Als dat nog niet genoeg was om je te overtuigen van zijn kwaliteit, wordt hij geleverd met een vrij uitgebreide garantie en een geweldige klantenservice mocht je die ooit nodig hebben.

Cocktpit

Zoals bij de meeste elektrische steps wordt de Light geleverd met een LCD display. Van hieruit kun je je rij-gegevens controleren, de cruise control inschakelen en verschillende instellingen van de step aanpassen aan je rijstijl.

Zo kun je kiezen of je een kick-and-go ritje wilt of een onmiddellijke versnelling. Je kunt ook schakelen tussen de drie verschillende versnellingen, die elk hun eigen snelheidslimiet hebben om de batterij te sparen.

Verlichting

Voor ’s nachts rijden is de Light voorzien van LED verlichting voor en achter, zodat je er zeker van kunt zijn dat je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers als de zon ondergaat.

Als je van plan bent regelmatig in het donker te rijden, raden we je aan extra lichten aan te schaffen, zodat je het pad voor je duidelijker kunt zien.

Dankzij zijn pittige snelheid en comfortabele rijeigenschappen is de Apollo Light een prima optie voor forenzen die iets zoeken met een beetje tempo om de ochtendspits op te fleuren. Hij is ook ideaal voor beginners die hun eerste elektrische step willen, dankzij de stevige merkreputatie.

2. EVOLV City Plus

Als je een step nodig hebt die zowel bereik als snelheid kan leveren, moet de Evolv City Plus een top mededinger zijn.

Met een maximumsnelheid van 35 kmh en een topkilometrage van 45 km is dit de perfecte step voor de rijder die wat verder en wat sneller wil gaan. Hij heeft ook een prima bouwkwaliteit en is relatief onderhoudsarm – perfect voor de drukke stadsbewoner.

Als je houdt van de snelheid die de Apollo Light te bieden heeft, maar je hebt iets nodig dat wat meer te bieden heeft op het gebied van kilometers, kijk dan eens naar de Evolv City Plus.

Dit is een prima instap forenzenstep en is ideaal voor stadsrijders.

De City Plus heeft dezelfde topsnelheid als de Apollo Light, en je kunt er 35 kmh mee halen als je in de derde versnelling rijdt, de hoogste stand. Dit is de perfecte snelheid om over het fietspad te zoeven en je tussen andere weggebruikers te begeven.

Snelheid

Ook al evenaart hij de Apollo als het op snelheid aankomt, de City Plus overtreft hem eigenlijk als het om de motorgrootte gaat. Hij heeft een 500W motor die een piekvermogen heeft van 1100W.

Je zult deze boost op prijs stellen als je in een gebied met veel heuvels woont, want het extra vermogen helpt je om moeilijkere hellingen aan te kunnen. Hij verhoogt ook het koppel en de versnelling, wat betekent dat je wat sneller weg bent als dat nodig is.

Actieradius

Wat de City Plus onderscheidt van andere soortgelijke modellen is zijn grotere actieradius. De Plus biedt een actieradius van 45 km op een enkele lading, wat hem ideaal maakt voor lange weekendverkenningen en voor woon-werkverkeer van gemiddelde lengte.

Hij geeft je het vertrouwen om langer te rijden, wetende dat je genoeg sap hebt om je thuis te brengen.

Dit is grotendeels te danken aan de LG batterij, die de City Plus ook een premium voorsprong geeft vanwege LG’s stellaire reputatie. Het is echter een groter formaat batterij, dus heeft een iets langere oplaadtijd van 6 uur.

Als je niet zo’n ophef hebt over de extra kilometers, raden we je aan eens te kijken naar de Evolv City.

Deze step is van dezelfde topkwaliteit als de Plus, maar heeft een kleinere batterij en motor, wat betekent dat je een kleiner bereik en vermogen krijgt (35 vs 45 km). Deze komt voor een goedkopere prijs van € 699, dus je bespaart ongeveer € 200.

Gewicht

Als gevolg van de grotere batterij en motor is de City Plus aan de zwaardere kant, met een gewicht van20 kg.

Hij is net licht genoeg om hem op te tillen, maar je kunt wel een beetje in het zweet werken als je hem lang moet ronddragen.

Gelukkig is hij vrij compact dankzij het stevige één-staps vouwmechanisme, de telescopische stuurpen, en het inklapbare stuur. Opbergen op je bestemming moet geen probleem zijn.

Rijkwaliteit

Als het op rijkwaliteit aankomt, is de City Plus perfect uitgerust voor stedelijke verkenning.

Hij heeft een dempende luchtband voor, terwijl de massieve achterband de motor achterin beschermt. De hele step wordt ondersteund door dubbele vering die je helpt om te gaan met alle kuilen die op je pad kunnen komen, terwijl ook het voetendek een goede bodemvrijheid heeft.

Banden

Door de massieve achterband kun je merken dat rijden op echt ruwe wegen wat oncomfortabel kan zijn, wat een veel gehoorde klacht is bij alle steps met massieve banden. Je hoeft je echter nooit zorgen te maken over een lekke band, wat deze step erg onderhoudsarm maakt.

Als dit je goed in de oren klinkt, zul je blij zijn te zien dat de City Plus geleverd wordt met een trommelrem achter. Trommelremmen zijn zeer goed bestand tegen vuil en waterschade en zijn heel gemakkelijk te onderhouden. Ze leveren ook een sterke remkracht, al zoden we liever remmen op beide wielen zien dan alleen op de achterwielen.

Verlichting

Dit is een stevige, goed gemaakte step waarop je met een gerust hart kunt rijden.

Hij kan berijders tot 120 kg dragen en voelt stevig aan onder je voeten.

Hij heeft een bel op het stuur om anderen op je aanwezigheid te attenderen, en ook een drievoudige LED koplamp en dubbele achterlichten die knipperen als je remt.

Deze doen hun werk goed door wat verlichting te geven, maar misschien wil je een extra lampje aan het stuur bevestigen om je beter zichtbaar te maken.

De verlichting is te bedienen vanaf het LCD scherm, waarop je ook je statistieken kunt volgen en tussen verschillende rijstanden kunt wisselen.

Ontwerp

Met zijn strakke zwart en gunmetal buitenkant is de Evolv City Plus het juiste niveau van stijlvol om in elk stedelijk stadsbeeld te passen.

Gezien de snelheid en actieradius die geboden worden, lijkt het prijskaartje van € 912,39 ongeveer juist voor de geboden kwaliteit, zeker als je er een LG batterij bij gooit.

Hij is ideaal voor iemand die een onderhoudsarme optie wil voor woon-werk verkeer en ongedwongen verkenningstochten.

3. Turboant X7 Pro

Prijs: Beste budget optie

Dit is de beste 35 kmh budget step. Hij heeft een reeks eersteklas kenmerken, zoals een grote actieradius, luchtbanden, en een drievoudig remsysteem, en dat alles voor de bescheiden prijs van € 499,98.

Als je waar voor je geld zoekt, zoek dan niet verder – de Turboant X7 Pro is je man.

Rijsnelheid

Hé, het is niet erg als je een step wilt met een behoorlijke rijsnelheid in de stad, maar je wilt er niet de hoofdprijs voor betalen.

Iedereen heeft een maximum budget, Gelukkig betekent dit niet dat je moet inleveren op stepkwaliteit, niet als je de Turboant X7 Pro voor slechts € 499,98 kunt krijgen.

Motor

Voor die prijs is het behoorlijk indrukwekkend om een step te zien die een topsnelheid van 35 kmh kan halen.

De acceleratie op de X7 Pro is ook niet traag, dankzij de 350W motor die hem in enkele seconden tot zijn maximumsnelheid opdrijft.

Gebruikers hebben ook de mogelijkheid om te matigen hoe snel ze gaan door te schakelen tussen de 3 beschikbare rijstanden: beginner, eco, en sport. De lagere stand is ideaal om de batterij te sparen, terwijl het grotere vermogen helpt hellingen van 15% aan te kunnen.

Actieradius

Over batterij gesproken, de actieradius van 64 km op de X7 Pro is een van zijn opvallende kenmerken. Dit verslaat duurdere modellen en maakt het een prima optie als je graag langer op pad bent.

Hij heeft ook een handige energiespaarstand die de step uitschakelt na 10 minuten of langer inactief te zijn geweest. Dit is een leuk extraatje om je te helpen lading te besparen.

Turboant X7 Pro Frame

Maar dat is nog niet alles. Wat deze batterij zo goed maakt is dat hij, in tegenstelling tot andere, uitwendig op de steel van de step gemonteerd is.

Dit neemt niet alleen extra gewicht weg van het voetendek, maar geeft je ook de mogelijkheid je actieradius nog verder te vergroten door een tweede batterij aan te schaffen om te verwisselen met de eerste als die leeg is. Handig, niet?

Het duurt 4 tot 6 uur om de batterij volledig op te laden, maar je kunt kiezen of je de step als een geheel oplaadt of dat je de batterij verwijdert om apart op te laden.

Dit geeft een zekere mate van flexibiliteit en werkt tegelijk als een veiligheidsmaatregel – wie wil er nu een step stelen waar geen batterij aan zit?

Als je niet zo’n lange kilometrage nodig hebt, raden we je aan eens te kijken naar de Turboant X7. Deze step heeft zeer vergelijkbare specs als zijn oudere broer. Inclusief dezelfde topsnelheid, maar biedt de helft minder kilometers. Hij kost ook maar € 499,98, wat je € 50 bespaart.

Banden

Als het op rijderscomfort aankomt, zal de X7 Pro niet teleurstellen. Hij heeft 10″ luchtgevulde banden die een goede schokdemping bieden tegen hobbels of kuilen.

Hun grote afmetingen geven de step ook een goede bodemvrijheid.

Beide dingen zijn belangrijk omdat deze step zonder vering wordt geleverd, dus we zouden je aanmoedigen om op beter onderhouden oppervlakken te blijven als je kunt.

De banden doen hun werk goed, maar je zult toch meer van de weg voelen dan je misschien zou willen.

Remmen

Op budget steps hebben de remmechanismen vaak te lijden, maar de X7 Pro doorbreekt deze trend.

Hij wordt geleverd met drie verschillende remsystemen, waaronder een elektronische, een schijfrem achteraan en een manuele voetrem. Dit is een combinatie van topkwaliteit en levert sterke en soepele remkracht als je vanaf de hoogste snelheidsstanden tot stilstand moet komen. In feite gaat hij prat op een remweg zo kort als 5 meter.

Constructe

Dat hij minder dan € 500 kost, wil niet zeggen dat deze step slordig gebouwd is. Je vindt er eerder het tegendeel.

De X7 Pro heeft een zeer stevige constructie en kan berijders tot 124 kg dragen. Door de externe batterij is de stuurpen dik en stevig, waardoor hij stabieler aanvoelt en goed in balans is.

Hij heeft ook een waterbestendige classificatie van IPX4, dus hij kan af en toe een beetje motregen of wat spatten aan.

Gewicht

Je zou kunnen verwachten dat een step met een stevige bouw wat lomp is, maar de X7 Pro weegt slechts 15 kg, wat betekent dat je hem zonder probleem kunt optillen. Het batterij-uitsteeksel op de stuurpen maakt het vastgrijpen wat moeilijk voor mensen met kleinere handen, maar het is niet onhandelbaar.

Lichten

Zoals de meeste elektrische steps wordt de X7 Pro geleverd met een koplamp vooraan en een rood achterlicht achteraan. Hoewel deze goed zijn om je in het donker enigszins zichtbaar te maken, zou ik toch aanraden extra verlichting te kopen als ’s nachts regelmatig gereden gaat worden.

Je kunt je lichten bedienen met de bedieningsknop op het gaspedaal. Het slimme LED scherm, centraal op het stuur, laat zien of de koplamp aan of uit is, en toont ook je huidige snelheid, het resterende batterijvermogen, en de rijstand.

Extra kenmerken

De Turboant X7 Pro is de beste 35 kmh budget step. Hij biedt verbazend veel waar voor je geld als je kijkt naar de premium kenmerken die hij biedt, zoals de grote actieradius, de luchtbanden, het drievoudige remsysteem, en zelfs cruise control.

Hij is perfect als je hoge kwaliteit wilt, maar slechts een beperkt budget hebt.

4. INOKIM Licht 2

Prijs: Meest draagbare

De INOKIM Light 2 levert nogal een toegeeflijke rit, met zijn ontspannen versnelling en soepele rijkwaliteit – hij is perfect voor stadsrijders die onderweg een meer relaxte vibe willen opdoen.

Hij heeft een topsnelheid van 34 kmh en is ideaal voor korte tot middellange woon-werkritten. Zoals alle INOKIM modellen levert hij topkwaliteit en is het een step waar je op kunt vertrouwen.

Kwaliteit Merk

Bepaalde stepmerken hebben een reputatie voor het maken van kwaliteitsproducten. Vergelijkbaar met grote bedrijven als Apple, weten gebruikers dat ze een bepaalde standaard krijgen en zijn ze bereid er iets meer voor te betalen. Dit is zeker het geval bij INOKIM, dus is het niet verwonderlijk dat de Light 2 zo’n populaire optie is voor velen.

Snelheid

Als het op snelheid aankomt, kan de 350W motor kleine hellingen aan en haalt hij een topsnelheid van 35 kmh.

Het is geen racestep, maar de acceleratie is responsief en soepel, zij het wat gezapig. 35 kmh is ook een prima tempo om over fietspaden te cruisen en is de ideale snelheid als je een step zoekt om de stad mee te verkennen.

Rijeigenschappen

Als je van een meer ontspannen, relaxte vibe houdt, kan de Light 2 een goede match zijn, zeker gezien de comfortabele rijeigenschappen die je geboden worden (afhankelijk van het oppervlak dat je doorkruist). Dit is te danken aan de 8,5″ luchtbanden die helpen op te vangen tegen oneffenheden en grip op de weg bieden voor superieure controle.

Tegenstribbelen

Deze jongens leveren geweldig werk bij het leveren van een pluche rit op gladde oppervlakken, maar de Light 2 zou meer kunnen tegenstribbelen op oneffen ondergrond, omdat hij niet met enige vering geleverd wordt. Ik zou deze step aanraden aan rijders die zich eerder op goed onderhouden paden zullen ophouden.

Remmen

Als je met 35 kmh over drukke stadswegen rijdt, zijn betrouwbare remmen zeer handig.

Het is goed om te zien dat de Light 2 geleverd wordt met dubbele trommelremmen, één op elk wiel.

Dit vergroot je totale remkracht en brengt je sneller tot stilstand omdat op beide wielen druk wordt uitgeoefend in plaats van op slechts één, zoals je ziet op andere 35 kmh modellen zoals de EVOLV City Plus.

Trommelremmen zijn niet altijd zo efficiënt als schijfremmen of hydraulische remmen, maar ze zijn erg onderhoudsarm omdat ze goed bestand zijn tegen vuil en water.

Woon-werkverkeer

Ik zou de Light 2 aanraden aan iedereen met een kort tot gemiddeld woon-werkverkeer. Dit komt door zijn maximale actieradius van 32 km, die je genoeg sap geeft om op je bestemming te komen en terug.

Als je route uitdagend is of vereist dat je de hele weg op volle snelheid gaat, wees je er dan van bewust dat je minder zult zien dan de geadverteerde kilometerstand (ca. 22-34 km). Het duurt tussen 4 en 5 uur voor je weer helemaal opgeladen bent als je toch plat loopt.

Ontwerp

De Light 2 heeft niet alleen een respectabele reeks statistieken, hij is ook gemaakt van hoogwaardige componenten, te beginnen met zijn LG batterij. Dit is een van de beste batterijen, dus je kunt erop vertrouwen dat hij een lange levensduur heeft om te presteren.

Bovendien is het frame op maat gemaakt, zodat elk element naadloos in elkaar past en de kans op het ontstaan van structurele zwakheden zo klein mogelijk is.

Dit klinkt misschien als iets wat je zou verwachten, maar veel steps nemen onderdelen van verschillende leveranciers en passen die bij de fabricage van de step in elkaar, wat soms tot een slechte bouwkwaliteit leidt.

Het ruime voerdek heeft ook een laag zwaartepunt om een uitstekende stabiliteit te bieden aan rijders tot 100 kg.

Prijs

Dit soort kwaliteit betekent begrijpelijkerwijs een prijsverhoging, en daarom kost hij € 1.199. Hoewel, je kunt hem misschien voor iets minder dan duizend euro (€999) op de kop tikken als hij in de uitverkoop is.

Dat is meer dan de meeste steps op deze lijst. Het is belangrijk te weten dat je weliswaar betaalt voor een bepaalde standaard van ontwerp, maar dat INOKIM’s reputatie je wat extra kost. Eenvoudig gezegd, je betaalt meer voor de luxe van de merknaam.

Gewicht

Inspelend op de luxe van het merk INOKIM is de Light 2 de meest compacte step. Dit is te danken aan het feit dat hij maar 13 kg weegt en een inklapbare stuurpen en inklapbaar stuur heeft. Wanneer hij helemaal opgevouwen is, heb je een zeer handelbaar pakket, gemakkelijk te dragen en op te bergen.

Verlichting

De Light 2 is ook goed uitgerust om ’s nachts te rijden, met LED verlichting voor en achter die automatisch aangaat als het donker wordt.

Dit is een leuke bijkomstigheid, want bij de meeste steps moet je de verlichting handmatig aanzetten.

Kleuren

Je kunt de Light 2 gemakkelijk aan je stijl aanpassen, want hij is er in 5 levendige en stijlvolle kleuren.

De strakke en gepolijste esthetiek zal jonge professionals aanspreken en past zowel bij de ochtendforens als bij de weekendverkenner.

Controleer je rij-statistieken op het LCD scherm en wissel gemakkelijk tussen verschillende rij-standen, afhankelijk van je soort reis. Of je nu boodschappen moet doen of je door de spits moet worstelen, de Light 2 kan het allemaal aan.

Goed voor stedelijke omgeving

Dit is een geweldige step voor iedereen die een betrouwbaar model wil voor reizen door stedelijke omgevingen.

Hij heeft misschien niet de snelste acceleratie, maar zijn topsnelheid is behoorlijk pittig en is goed afgestemd op stadsritten. Zijn hoogwaardige bouw onderscheidt hem, dus als je een step wilt die aanvoelt als een goed geoliede machine en je graag wat extra betaalt, zal de Light 2 je niet teleurstellen.

5. INOKIM Quick 3

Als je een step zoekt die een topsnelheid van bijna 35 kmh kan halen en tegelijk een grote actieradius levert, dan zou de INOKIM Quick 3 wel eens de step voor jou kunnen zijn.

Hij wordt gemaakt door een van de meest gerespecteerde stepmerken ter wereld en heeft de reputatie robuust en betrouwbaar te zijn. Wees echter gewaarschuwd, hij is niet goedkoop, en je betaalt een premium prijs voor zijn hoogwaardige kwaliteit.

Krijg €100 korting. Gebruik Code:

Merk

Als een van de meest gerespecteerde stepmerken ter wereld heeft INOKIM meer dan één snaar om zijn boog. De INOKIM Quick 3 levert dezelfde topkwaliteit die je van deze stepsuperreus mag verwachten, maar wanneer hij tegen de Light 2 wordt aangekeken, is het duidelijk dat zijn sterke punten op verschillende gebieden liggen.

Topsnelheid

Zo heeft de Quick 3 een lagere topsnelheid dan de Light 2, die een maximum tempo van 30 kmh claimt.

Er is niet veel verschil tussen de twee, maar als je over die grens van 35 kmh wilt tippen, is de Light 2 een betere optie. Maar dankzij het feit dat de Quick 3 een grotere motor heeft, doet hij precies wat zijn naam zegt. Zijn versnelling is veel sneller en iets responsiever dan die van de Light 2. Je bent sneller weg en zijn 400W vermogen helpt je om zwaardere hellingen aan te kunnen.

Bouw

Het is duidelijk dat de Quick 3 gebouwd is voor wie meer kilometers wil maken, want hij heeft een indrukwekkende actieradius van 45 km.

Het is de moeite waard op te merken dat je dit waarschijnlijk alleen zult halen door voorzichtig te rijden, dus als langer vooruit gaan een prioriteit voor je is, zul je waarschijnlijk zelden 30 kmh halen om je batterij te sparen. Opladen duurt ongeveer 7 uur, wat aan de langere kant is.

Actieradius

De actieradius is nog steeds indrukwekkend genoeg dat je de Quick 3 niet al te vaak zou moeten opladen.

Dit is te danken aan het grote accupakket, vervaardigd door een van de grootste tech-bedrijven, LG. Dit is de eerste markering van de kwaliteit van de Quick 3, al is het zeker niet de laatste.

Rijcomfort

De Quick 3 levert prestaties als het op rijderscomfort aankomt. Hij heeft een breed dek dat een natuurlijke houding bevordert en zwaardere rijders tot 120 kg kan dragen. Hij wordt ook geleverd met 10″ luchtbanden. Hun grote omtrek en getextureerd loopvlak bieden goede grip op de weg en dempen tegen harde schokken.

De Quick 3 heeft echter geen vering, en pneumatische banden kunnen maar zoveel doen. Houd je aan goed onderhouden wegen als je het beste wilt ervaren van wat deze step te bieden heeft, vooral als je met hoge snelheden gaat rijden.

Remmen

Je moet er ook zeker van zijn dat je remmen kunnen presteren wanneer dat nodig is. Het zal je niet verbazen dat INOKIM je op je wenken bedient.

De Quick 3 heeft dubbele remkracht, met een V-rem voor en een schijfrem achter, wat betekent dat op beide banden druk wordt uitgeoefend als je de remhendel indrukt. Dit vergroot de remkracht en betekent dat je nauwkeurig en zelfverzekerd tot stilstand kunt komen.

Gewicht

Dankzij de grotere batterij en motor is de Quick 3 iets zwaarder dan de Light 2, met een gewicht van 16 kg.

Hij is echter nog steeds gemakkelijk te hanteren, vooral met de handige draaggreep die het optillen vergemakkelijkt.

Opgevouwen is hij heel compact door de telescopische stuurpen en het inklapbare stuur. Dit bevordert zijn draagbaarheid, wat een absolute must is voor elke forensenstep.

Cockpit

De Quick 3 wordt geleverd met een LCD display op het stuur, waarmee je je rit kunt volgen en ook de cruise control en snelheidsstand kunt regelen.

Dit bevindt zich boven de ergonomische duimgashendel – dit is een van de beste gashendelmechanismen omdat hij je hand niet in een oncomfortabele positie dwingt bij het druk houden. Je kunt ook je voor- en achterkoplampen bedienen vanaf het bedieningspaneel, die beide helder genoeg zijn om je in het donker zichtbaar te maken, hoewel extra verlichting nodig is als je de weg voor je meer dan een paar meter wilt verlichten.

Ontwerp

Zoals de meeste INOKIM steps heeft de Quick 3 een strak en stijlvol ontwerp en is hij verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren, zodat je de kleur kunt kiezen die het beste bij je past. Hij ziet er goed uit, maar er zit substantie onder die stijl, en hij heeft de reputatie een van de stevigste en meest robuuste steps te zijn.

De bouwkwaliteit is ongeëvenaard, en daarom betaal je er € 1.299 voor. Dit is de duurste step op deze lijst, en hoewel je misschien denkt dat de specificaties niet zo indrukwekkend zijn als bij goedkopere modellen, betaal je wel de zekerheid dat deze step van de hoogste kwaliteit is en gemaakt is door een gerespecteerd merk. Als je budget niet zo ver reikt, kijk dan eens naar de Turboant X7 Pro die een vergelijkbaar groot bereik heeft, en een iets hogere topsnelheid.

Over de auteur: Sander